Domain-bejegyzés

A domain-bejegyzés vagy -regisztráció történhet a nálunk megrendelt tárhely üzemeltetéséhez, de más tárhely-szolgáltatónál is működthethető a nálunk igényelt domain-név. A domain-név bejegyzése természetesen történhet későbbi felhasználás céljából, ilyenkor a bejegyzett domain-nevet ideiglenesen egy ú. n. parkolóoldalra ("under construction") irányítjuk.
Domain már
2400 Ft
éves díjtól
Domainkereső
.

Ellenőrzés

Első lépésként feltétlenül meg kell nézni, hogy a kiválasztott domain-név szabad-e. Ha igen, nincs akadálya a bejegyzésnek.

(Majdnem) elmarad a papírmunka

A legtöbb szolgáltató kitöltött, aláírt és postai úton beküldött megrendelőlaphoz, igénylőlaphoz köti a szolgáltatásai elindítását. A magyar (hu) domain-nevek bejegyzését megnehezíti, hogy minden szolgáltató megköveteli az igénylőlap kitöltését.

Velünk mindez jóval egyszerűbb: a Blue Host a magyar domain-nevek bejegyzésének elindításához is megelégszik az on-line megrendelőlap kitöltésével. A domain-igénylő lapot, ha szükséges, kitöltjük Ön helyett, Önnek csak alá kell azt írnia. Ezzel is gyorsabb az ügyintézés.

Domain-átvétel (transzfer)

Ha Ön túl sokat fizet a domain-neve fenntartásáért, ha nincs megelégedve jelenlegi regisztrátorával, miért nem hozza át domain-nevét hozzánk? Egy éves díj kifizetése ellenében Ön nem csak egy figyelmes és megbízható regisztrátorra vált át, hanem egy teljes év domain-fenntartás költségét is letudhatja: A domain-igénylő lap a hozzánk áthozott domain-név érvényességét az eredeti lejárathoz képest egy teljes évvel meghosszabbítjuk. Egyetlen kivétel a .eu domain-név, ennél sajnos az egy éves érvényesség az áthozatal időpontjától értendő.

Sajnos, a magyar (.hu végződésű) domain-átvételt nem tudjuk papírmunka nélkül. elvégezni. Kérjük, töltse le a domain-igénylő lapot, töltse ki és nyomtassa ki, majd (a mellékelt kitöltési útmutatónak megfelelően) postán küldje el címünkre. Meggyorsítható a folyamat, ha a kitöltött és aláírt igénylőlapot beszkennelve elküldi nekünk e-mailben.

ÚJDONSÁG: Az igénylőlapot és az esetleges kísérő dokumentumokat faxon is tudjuk fogadni. Fax-számunk: (1) 700-BLUE, azaz (1) 700-2583.

Ha az igénylés cég, intézmény nevére szól, akkor kérjük, mellékelje az aláíró személyét igazoló aláírási címpéldányt is mind a postai küldeményben, mind pedig az e-mailben küldött mellékletben.

Tárhelyre is szüksége van?

Ha nincs még tárhelye, ha elégedetlen a jelenlegi tárhely-szolgáltatójával, ha túl sokat fizet, ha szolgáltatójától túl kevés tárehlyet kap; ha elégedetlen az ügyfélszolgálattal, ha szeretné tárhelyét a cPanel kezelőpult segítségével irányítani - nézze meg tárhely-ajánlatainkat, és tegye fel nálunk vagy hozza át hozzánk honlapját!


1 GB-os csomag * 2 GB-os csomag * 5 GB-os csomag * 1000 GB-os csomag * viszonteladói csomagok

Magyar és uniós domain-nevek

VégződésOrszágBejegyzési díj*Hosszabbítási díj*IdőtartamVárható bejegyzés
.huMagyarország   Magyarország2800 Ft/2 év     2000 Ft/év     1 év     24 óra**
.co.huMagyarország   Magyarország2800 Ft/2 év     2000 Ft/év     1 év     24 óra
.info.hu, .org.hu, .priv.hu stb.: a fentivel azonos feltételekkel
.euEurópai Unió   EU 2400 Ft     2400 Ft     1 év     azonnal
A lejárt .eu domain-név visszahozását karanténból 15 000 Ft + ÁFA díjért végezzük.
A más szolgáltatónál lejárt .eu domain-név visszaállítását 25 000 Ft + ÁFA díjért végezzük.
* Az árak nettó árak
** 2011. július 1-je óta a .hu domain-nevek bejegyzésénél megszűnt a korábban alkalmazott 14 napos várólista. Jelenleg a kért domain-nevet a feltételek teljesítése esetén néhány órán belül ideiglenesen bejegyzik. Az ideiglenes bejegyzés egy hét elteltével válik véglegess. Ezzel a korábban létező prioritásos igény értelmét vesztette.

Generikus (nemzetközi) domain-nevek

VégződésJellegBejegyzési díj*Hosszabbítási díj*IdőtartamVárható bejegyzés
.comnemzetközi2800 Ft     2800 Ft     1 év     azonnal
.netnemzetközi2800 Ft     2800 Ft     1 év     azonnal
.orgnemzetközi2800 Ft     2800 Ft     1 év     azonnal